REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bystřické fašaňkové koblihy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nad doma připravené koblihy zkrátka není. Tento osvědčený recept proto určitě vyzkoušejte.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gcukru krupice
100 gmásla
42 gdroždí
250 mlmléka
4 ksžloutků
4 clrumu
olej
sůl

Postup:

1. Do osolené mouky v míse uděláme důlek, vsypeme lžičku cukru z celkového množství, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a na teplém místě necháme vzejít kvalitní kvásek
2. Žloutky ušleháme se zbytkem cukru a změklým máslem a panákem rumu, po vykynutí kvásku vlijeme do mísy ke kvásku a mouce
3. Vypracujeme vláčné těsto a odložíme na teplé místo kynout
4. Po vykynutí a vyklopení na desku lehce propracujeme a rozdělíme na stejnoměrné kousky (dělíme principem: těsto na poloviny, poloviny na poloviny atd.; z této dávky je 50 koblížků
5. Necháme chvilku odpočinout a mezi prsty tvoříme bochánky s důlkem uprostřed, potom je v rozpáleném oleji smažíme do zlatova – nejprve stranou s důlkem dolů!

Doporučení:

Při zdobení se fantazii meze nekladou, stačí pocukrovat, nebo důlek naplnit našlehaným sladkým bílkovým sněhem, tvarohovou pěnou, marmeládou, povidly, zkrátka co máte rádi.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy