Cukroví z burizonů a karamelu skvěle chutná a také dobře vypadá.
Ingredience:
3 balíčky | karamelových bonbonů |
3/4 balení | burizonů |
1/8 ks | másla |
alobal nebo forma |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme vodní lázeň; vezmeme kovovou mísu, která zapadne do hlubokého hrnce, aniž by se dotýkala dna, ale aby byla posazena na okrajích hrnce, do hrnce nalijeme vodu tak, aby se dno mísy dotýkalo hladiny vody, ale aby mísa stále seděla na okrajích hrnce, mísu odstraníme a hrnec položíme na středně rozehřátý zdroj tepla, vodu přivedeme téměř k varu a teplotu dále udržujeme právě těsně pod bodem varu
2. Mísu posadíme zpět na hrnec, dáme do ní máslo a bonbóny, necháme vše, za stálého míchání, rozpustit
3. Do hmoty dále zamícháme neslazené burizony
4. Vzniklou, mírně prochladlou směs vylijeme na alobal, stočíme do rolády a necháme v lednici úplně ztuhnout
4. Roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Místo alobalu můžeme použít nějaký typ formy, například formu na tlačenku nebo biskupský chlebíček.