REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty z kynutého těsta plněné náplní z podušené mrkve, rozinek, cukru, ořechů a máku, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
70 gmásla
50 gcukru krupice
42 gčerstvého droždí
1 ksvejce
250 mlmléka
špetka soli
máslo na vymazání pekáčku
rozpuštěné máslo na potření
Na náplň:
125 mlmléka
400 gmrkve
125 gmletého máku
40 gskořicového cukru
40 gmásla
30 grozinek
30 gvlašských ořechů

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky krupicového cukru, lžíce polohrubé mouky a trochu vlažného mléka necháme vzejít kvásek
2. Do mísy dáme zbylou prosátou polohrubou mouku se špetkou soli, zbylý krupicový cukr, vejce, rozpuštěné zchladlé máslo, vykynutý kvásek, zbylé mléko, promícháme a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout
3. Na náplň očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, pak v kastrolu podusíme na rozehřátém másle, ochutíme skořicovým cukrem a vmícháme omyté rozinky, na hrubo nasekané vlašské ořechy, mák svařený s mlékem a necháme vychladnout
4. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků, z každé vytvarujeme placičku a zabalíme do ní část připravené náplně
5. Buchty vložíme do vymazaného pekáčku, každou potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy