REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta Margotka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z polohrubé mouky, vajec, cukru, oleje a čokolády Margot.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekmléka
1/2 hrnkuoleje
1/2 hrnkucukru krupice
1 ksvejce
1 ksvan. cukru
1 kskypřicího prášku
1 ksčokolády Margot
Poleva:
100 gcukru moučka
100 gmásla
1 ksžloutku
1 lžícekakaa

Postup:

1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr a vanilkový cukr
2. Přidáme mléko, olej, vejce a nastrouhanou margotku
3. Těsto nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
4. Ve vodní lázni rozpustíme máslo,přidáme cukr, žloutek a kakao, vymícháme v hladkou polevu – nevaříme
5. Upečený, vychladlý moučník polijeme polevou a ztuhlé krájíme a servírujeme.

Doporučení:

Polevu můžeme vynechat, místo toho moučník zdobíme kopečkem šlehačky a trochou Granka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy