Moučník z polohrubé mouky, vajec, cukru, oleje a čokolády Margot.
Ingredience:
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 hrnek | mléka |
1/2 hrnku | oleje |
1/2 hrnku | cukru krupice |
1 ks | vejce |
1 ks | van. cukru |
1 ks | kypřicího prášku |
1 ks | čokolády Margot |
Poleva: | |
100 g | cukru moučka |
100 g | másla |
1 ks | žloutku |
1 lžíce | kakaa |
Postup:
1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr a vanilkový cukr
2. Přidáme mléko, olej, vejce a nastrouhanou margotku
3. Těsto nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
4. Ve vodní lázni rozpustíme máslo,přidáme cukr, žloutek a kakao, vymícháme v hladkou polevu – nevaříme
5. Upečený, vychladlý moučník polijeme polevou a ztuhlé krájíme a servírujeme.
Polevu můžeme vynechat, místo toho moučník zdobíme kopečkem šlehačky a trochou Granka.