REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variací na slané tyčinky k vínu, tentokrár se sýrem.


Ingredience:
200 gbrynzy
150 gmásla
250 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
kmín nebo mák
sůl
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Brynzu, změklé máslo a mouku zpracujeme na pomoučeném válu ve vláčné těsto
2. Vyválíme plát cca 3mm silný a rádlem nebo ostrým nožem nakrájíme 5 cm dlouhé a 1,5 cm široké tyčinky
3. Potřeme je vejcem a posypeme solí a kmínem nebo mákem a jednotlivé kousky vyskládáme na tukem vymazaný plech
4. V předem vyhřáté troubě 195°C pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy