REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové tyčinky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky z brambor, brynzy, mouky a vejce, posypané sezamem, pečené dozlatova.


Ingredience:
300 ghrubé mouky
250 gbrynzy
200 gvařených brambor ve slupce
200 grostlinného tuku na pečení
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
tuk na vymazání
sezamová semínka na posypání
sůl

Postup:

1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a na jemno nastrouháme
2. Prosátou hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, změklý tuk, vejce, brynzu, sůl a vypracujeme hladké těsto
3. Připravené těsto vyválíme na plát silný 1 cm, posypeme sezamem, rádýlkem nakrájíme tyčinky, rozložíme na vymazaný plech a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy