REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené knedlíky z kynutého těsta plněné brusinkovou náplní, servírované posypané strouhankou, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
sůl
1 lžičkacukru
250 mlmléka
1 ksvejce
20 gdroždí
500 gpolohrubé mouky
Na těsto:
150 gbílé strouhanky
Na dohotovení:
1 kshrušky
1 ksvanilkového cukru
200 gbrusinek
Na náplň:
1 lžícecitronové šťávy
80 gmásla
moučkový cukr podle chuti

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme cukr, polovinu vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé vlažné mléko, rozklepnuté vejce, špetku soli a vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout
2. Na náplň oloupanou hrušku zbavíme jádřince, na hrubo nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a očištěnými brusinkami
3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, rozkrojíme ho na 16 čtverců, na každý dáme trochu připravené náplně, kterou do těsta dobře zabalíme, pak v dlaních knedlíky zakulatíme a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout 4. Potom knedlíky vaříme v mírně osolené vodě asi 8 minut, poté je vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré
5. Na polovině másla osmahneme strouhankou a podle chuti osladíme cukrem 6. Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy