Jednoduchý ovocný dezert vhodný po jídle v horkém létě.
Ingredience:
4 ks | velké zralé broskve |
2 lžíce | moučkového cukru |
2 dl | polosuchého nebo sladkého bílého vína |
kůra a šťáva z 1ks pomeranče |
Postup:
1. Ostrým nožem rozkrojíme broskve a zbavíme je pecek, pak je nakrájíme na tenčí plátky
2. Plátky broskví posypeme cukrem
3. Oloupeme kůru z dobře umytého pomeranče a nakrájíme ji na na velmi tenké proužky, které vložíme do misky ze studenou vodou, necháme odstát
4. Z pomeranče vymačkáme šťávu a spolu s vychlazeným vínem ji nalijeme na broskve
5. Broskve marinujeme v ledničce nejméně 1 hodinu 6. Vodu s kůrou přelijeme přes sítko a kůru necháme dobře okapat
7. Marinované broskve ozdobíme kůrou a můžeme podávat.
– Broskve můžete také oloupat.