REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z povařených broskví, cukru, bílého vína a rozmarýnu.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 250 ml:
1 kgbroskví
500 gželírovacího cukru 3:1
500 mlbílého vína
5 ksvětviček rozmarýnu

Postup:

1. Omyté broskve rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kostičky
2. Spolu s rozmarýnovými větvičkami a bílým vínem vložíme do hrnce a pod pokličkou na středním plameni vaříme asi 30 minut, pak přendáme do síta a necháme několik hodin vykapat do misky
3. Potom šťávu odměříme a podle naměřené hodnoty přidáme adekvátní množství želírovacího cukru (je uvedeno na sáčku), obojí vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání nejméně 3 minuty
4. Horký džem nalijeme do vyvařených sklenic až po okraj, uzavřeme a alespoň na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy