REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brněnský měšec, salát Špilec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce pečené měšce z vepřové kýty plněné hráškem, nivou, šunkou a vajíčkem. Podávané s pikantním bramborovým salátem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
Na měšec:
4 ksplátků vepřové kýty po 100 gramech
2 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 lžícesterilovaného hrášku
100 gšunky
50 gnivy
hořčice
máslo
sádlo
pepř
sůl
Na salát:
300 gbrambor uvařených ve slupce (varný typ A)
100 gmajonézy
3 lžícepikantní Moravanky (nakládaná zelenina)
1 lžičkahořčice
1 ksvařeného vejce
cukr na dochucení
citronová šťáva
worchester
pepř
křen
olej
sůl

Postup:

1. Měšec: vepřové řízky naklepeme, osoolíme, opepříme, potřeme plnotučnou či dijonskou hořčicí a poklademe nádivkou
2. Tu jsme připravili tak, že jsme na másle zpěnili cibulku, přidali šunku, hrášek (nejlépe Bonduelle), nivu a vejce
3. Nádivku umístníme do středu tak, abychom mohi vytvořit měšec, který svážeme pevně drezírovacím provázkem
4. Opečeme na sádle, vložíme do remosky a pečeme hodinu
5. Salát: vařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou okurku, Moravanku, nakrájené vejce uvařené natvrdo, majonézu a dochutíme ostatními ingrediencemi, křenem nešetříme
6. Necháme v chladu odležet alespoň čtyři hodiny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy