REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s pórkem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oškrábané nové brambory nakrájené na plátky, opečené na oleji, servírované přelité omáčkou z cibule, šunky, slaniny a vývaru.


Ingredience:
750 gbrambor
150 gšunky
70 gmásla
50 gcibule
25 gslaniny
20 ghladké mouky
1 svazek jarní cibulky nebo 1 ks pórku
1 šálekvývaru
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky, osmahneme je na polovině másla, osolíme, okořeníme pepřem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
2. Na druhé pánvi na zbytku másla osmahneme kostičky slaniny, očištěný, na kolečka nakrájený pórek nebo nať z jarní cibulky, kroužky cibule a kostičky šunky
3. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem na hustou omáčku, dochutíme pepřem a solí¨a nalijeme na měkké brambory
4. Jednotlivé porce na talířích zdobíme jemně posekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy