REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s bylinkami a sázeným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájené brambory, na oleji na pánvi opečené, podušené ve vývaru, nakonec dochucené nasekanými bylinkami, cibulí a česnekem, servírované se sázenými vejci jako chutný letní bezmasý oběd.


Ingredience:
1 kgbrambor
1 hrstlibečku
1 svazečekkopru, hladké petrželky a pažitky
4 kssázená vejce
2-3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1/8 lvývaru (může být i z kostky)
olej na smažení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory opereme, okartáčujeme, znovu opereme a nakrájíme na plátky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka
2. Ve velké pánvi, nejlépe se silným dnem, rozehřejeme olej a nakrájené brambory na něm za stálého obracení dozlatova opečeme, podle chuti solíme a opepříme
3. Přidáme česnek s cibulí a chvilku spolu vše restujeme, pak pokrm zalijeme vývarem a asi 10 minut vše zaklopené pokličkou podusíme doměkka
4. Všechny bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nahrubo, krátce před podáním je zamícháme do brambor
5. Takto připravené brambory servírujeme se sázenými vejci.

Příprava sázených vajec:
1. Tvořítka (oka v pánvičce na lívance) vytřeme tukem
2. Do horkých tvořítek pak opatrně vyklepneme jednotlivá vejce, snažíme se, aby se nám žloutek neprotrhl
3. Zvolna vejce restujeme tak, aby bílek ztuhnul a žloutek zůstal mírně tekutý
4. Jemně osolíme a sázené vejce ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy