REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu grilované ochucené brambory, plněné strouhaným sýrem.


Ingredience:
8 ksbrambor stejné velikosti
4 lžícemásla
100 gementálu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a osušíme
2. Pak v každé bramboře vykrojíme mělkou jamku, kterou osolíme, opepříme a vyplníme na jemno nastrouhaným sýrem
3. Připravené brambory zabalíme do alobalu potřeného máslem, vložíme na rozpálený rošt nebo do vyhřáté pečicí trouby na 40-50 minut.

Doporučení:

Brambory grilované v alobalu můžeme přelít bílým jogurtem, který ochutíme solí, pepřem, na jemno nasekaným koprerm, pár kapkami citronové šťávy a vmícháme tenké plátky čerstvé salátové okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy