REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na kyselo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené brambory zalité zahuštěným vývarem, dochucené octem.


Ingredience:
1 kgbrambor
80 gmásla
30 ghladké mouky
4 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
1 ksvelké cibule
1 lžíceocta
kyselé okurky na ozdobení
kopr na ozdobení
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce
2. Přidáme kuličky pepře i nového koření, bobkové listy, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka
3. Mezitím na rozehřátém másle zesklovatíme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem slitých brambor nebo vodou, rozšleháme, povaříme a nalijeme na dušené brambory
4. Dochutíme octem a podáváme ozdobené koprem a na jemno nakrájenými kyselými okurkami.

Doporučení:

Brambory můžeme na závěr zjemnit trochou smetany a vynikajícím doplňkem jsou ztracená vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy