REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s rybou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených brambor, kořenové zeleniny, okurek a matjesových filetů, dochucený majonézou, cukrem, octem a pepřem.


Ingredience:
500 guvařených brambor ve slupce
200 gmajonézy
5 ksmatjesových filetů naložených v oleji
3 kssterilovaných okurek v sladkokyselém nálevu
2 ksmrkve
1 kscibule
1 kspetržele
1/4 ksmalého celeru
2 lžíceocta
1 lžičkacukru
špetka mletého pepře
kopr na ozdobu
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev, celer i petržel uvaříme ve vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky
2. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, o něco větší než kořenovou zeleninu, dáme do salátové mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a majonézu
3. Vše dobře promícháme a dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem
4. Nakonec přidáme na větší kousky nakrájené matjesy, lehce promícháme a podle potřeby dochutíme octem a necháme alespoň 3 hodiny v chladu odležet
5. Vychlazený salát podáváme ozdobený koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy