Bramborový salát připravený z vařených brambor, tyrolského špeku, rukoly, majonézy, hrubozrnné hořčice, česneku, parmazánu a koření.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
6 ks | větších brambor |
1 ks | stroužek česneku |
200 g | rukoly |
100 g | tyrolského špeku (lze nahradit jiným kvalitním špekem) |
50 g | parmazánu |
4 lžíce | majonézy |
2 lžíce | hrubozrnné hořčice |
čerstvě umletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory očistíme a uvaříme doměkka, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Rukolu propláchneme a necháme důkladně okapat, špek nakrájíme na nudličky
3. Majonézu promícháme s hořčicí a prolisovaným nebo rozdrceným česnekem
4. V míse promícháme brambory spolu s nudličkami špeku, rukolou a ochucenou majonézou
5. Salát dochutíme solí, čerstvě namletým černým pepřem a dáme ho do lednice na 1 hodinu vychladit
6. Jednotlivé porce na talířích zdobíme hoblinkami parmazánu.
Na ozvláštnění tohoto salátu můžete přidat plátky nakrájeného jablka.