Bramborový salát ochucený koprem a dalšími ingrediencemi, vhodný jako příloha k pečeným a smaženým masům. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Miluše Bittnerové.
Ingredience:
1 kg | brambor |
2-3 ks | kyselé okurky |
2 ks | jablka |
1 ks | menší cibule |
1 svazek | kopru |
voda | |
sůl | |
Na dresink: | |
1/2 sklenky | majonézy |
1/2 kelímku | zakysané smetany |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | dijonské hořčice |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, prochladlé oloupáme a nakrájíme na kostky
2. K bramborám zamícháme nasekaný kopr, oloupaná, jadřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka, nadrobno nakrájené kyselé okurky a cibuli
3. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, olivovým olejem a dijonskou hořčicí, dochutíme ji citronovou šťávou, pepřem a solí
4. Dresink opatrně vmícháme do směsi brambor, dle chuti salát ještě osolíme, okořeníme pepřem a necháme v lednici vychladit a odležet.