REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové slýžky (slejšky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šišky z vařených brambor, mouky a vajec, usmažené na sádle dozlatova, podávané posypané mletým mákem nebo skořicí smíchanou s cukrem.


Ingredience:
1 kgvařených brambor
250 ghladké mouky
4 ksvajec
špetka soli
sádlo na smažení
mouka na pomoučení válu
mletý mák nebo skořice s cukrem na posypání

Postup:

1. Zchladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno na pomoučený vál
2. Do důlku přidáme žloutky, hladkou mouku, špetku soli, tuhý sníh z bílků a rychle vypracujeme vláčné těsto
3. Z těsta vyválíme jako palec silné a dlouhé šišky, které usmažíme na rozpáleném sádle dozlatova
4. Podáváme buď suché nebo sypané mletým mákem či skořicí s cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy