Šišky z vařených brambor, mouky a vajec, usmažené na sádle dozlatova, podávané posypané mletým mákem nebo skořicí smíchanou s cukrem.
Ingredience:
1 kg | vařených brambor |
250 g | hladké mouky |
4 ks | vajec |
špetka soli | |
sádlo na smažení | |
mouka na pomoučení válu | |
mletý mák nebo skořice s cukrem na posypání |
Postup:
1. Zchladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno na pomoučený vál
2. Do důlku přidáme žloutky, hladkou mouku, špetku soli, tuhý sníh z bílků a rychle vypracujeme vláčné těsto
3. Z těsta vyválíme jako palec silné a dlouhé šišky, které usmažíme na rozpáleném sádle dozlatova
4. Podáváme buď suché nebo sypané mletým mákem či skořicí s cukrem.