REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové škubánky s mákem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bramborového těsta připravené noky, ty zavařené ve vodě, servírované promíchané s mákem, cukrem a máslem.


Ingredience:
350 gdopředu uvařených a rozmačkaných brambor
150 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru (nebo podle chuti)
100 gmásla
80 gmletého máku
1 ksvejce
špetka soli
mírně osolená voda na uvaření škubánků

Postup:

1. V slupce uvařené a očištěné brambory protlačíme, přidáme vejce, sůl a mouku, smícháme a vypracujeme hladké těsto
2. Z těsta tvarujeme tenké válečky, z kterých pak krájíme cca 3-4 cm dlouhé škubánky
3. Škubánky uvaříme ve vroucí slané vodě, když vyplavou, jsou hotové
4. Po uvaření necháme okapat, škubánky promícháme se směsí mletého máku s cukrem, mastíme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy