REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové škubánky s mákem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové noky smažené dozlatova, servírované sypané strouhaným sýrem, mletým mákem a moučkovým cukrem.


Ingredience:
1000 g brambor
250 ghrubé mouky
150 gmletého máku
100 gmoučkového cukru
4 lžícestrouhaného tarohu
sádlo na smažení
sůl

Postup:

1. Oškrábané brambory uvaříme ve vroucí vodě doměkka, část vody slijeme, necháme ji v hrnci asi tolik, aby brambory zůstaly ze 2/
3 ponořené
2. Pak brambory zaprášíme hrubou moukou, osolíme, důkladně rozšťoucháme tak, aby vzniklo tužší těsto
3. Z připraveného těsta tvarujeme pomocí dvou lžiček větší noky, které smažíme na rozpáleném sádle dozlatova
4. Hotové škubánky klademe na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk a podáváme sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a mletým mákem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy