REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z dopředu uvařených brambor vyrobené těstíčko, obalené v trojobalu ve tvaru placek a usmažené dozlatova. Recept z kuchařky vydané v roce 1892!


Ingredience:
550 gvařených oloupaných brambor
1 lžičkasušené zelené petrželky
3 ksžloutky
trochu soli
Na obalení:
2 ksvejce
přesátá strouhanka
hladká mouka
tuk na smažení

Postup:

1. Oloupané studené brambory propasírujeme, spojíme žloutky, osolíme a dochutíme petrželkou, vypracujeme těsto
2. Z těsta vykrájíme 6 stejných dílů, z každého pak tvoříme mokrou rukou placky o velikosti řízků, asi na prst silné, obalíme je v mouce, v osolených, rozšlehaných vejcích a ve strouhance
3. Smažíme je v malém množství tuku, z obou stran, dozlatova.

Doporučení:

Tyto řízky jsou velmi chutné, ale poměrně náročné na zpracování. Při obalování v mouce a ve strouhance si pomáháme lopatkou a smažíme je v malém množství tuku.

Poznámka:

Takto připravené řízky podáváme se sladkokyselými okurkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy