REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory smíchané s moukou a vejcem, pečené na plechu ve tvaru placek, servírované s džemem, medem nebo sirupem.


Ingredience:
8 ksdopředu uvařených brambor
1 ksvejce
100 gpolohrubé mouky
100 ghladké mouky
tuk na pomaštění plechu
džem, med nebo sirup

Postup:

1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, pak je nastrouháme nebo nameleme na jemno (jako na bramborové knedlíky)
2. Nastrouhané brambory smícháme s oběma moukami, vejcem
3. Směs osolíme a těsto vyválíme, nakrájíme a uděláme jednotlivé placky
4. Pečeme na tukem pomaštěném plechu v troubě nebo na plotně, doku nemají červenou kůrku
5. Upečené mažeme džemem, medem nebo sirupem, stáčíme do ruliček a skládáme na talíř, ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy