Z bramborového těsta připraveného z prolisovaných brambor, mouky krupice, vaječných žloutků a rozsekaných vepřových škvarků vykrájené placky, ty upečené v troubě na suchém plechu, po upečení servírované potřené sádlem.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500 g | brambor (uvařených a prolisovaných) |
280 g | krupičkové mouky |
220 g | škvarků |
20 g | sádla |
3 ks | vaječné žloutky |
voda | |
sůl |
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme je, osolíme a dáme na pracovní plochu s prosátou moukou, přidáme dobře nasekané vapřové škvarky a vaječné žloutky, vypracujeme těsto
- Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát, z kterého vhodným vykrajovátkem, popřípadě sklenicí či hrnkem vykrájíme jednotlivé placky, ty vyskládáme na suchý plech
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C dozlatova
- Ještě horké potřeme sádlem a podáváme.