REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborák z pekáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborák upečený v troubě? Proč ne! Tento recept je na bramborové těsto smíchané se zelím, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
10 ksvelkých brambor
5 ksstroužků česneku
3 ksvejce
1 ksmenší hlávky bílého zelí
1,5 lžičkymajoránky
1 lžičkakmínu
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Omyté, oloupané brambory nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich vodu
2. Do mísy k připraveným bramborům přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sůl, těsto zahustíme moukou
3. Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou, aby změklo, pak ho přimícháme k bramborovému těstu
4. Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj bramborákovou směs, tu pokapeme rozpuštěným sádlem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C upečeme bramborák dozlatova.

Doporučení:

Hlávkové zelí můžeme nahradit zelím kysaným, chuť bramboráku pak bude výraznější.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy