REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Božská roláda s nutelou a banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z listového těsta potřeného čokoládovou polevou. Zajímavou chuť jí dodávají banány a lískové oříšky.


Ingredience:
400 gbalení listového těsta
100 gnasekaných oříšků na malé kousíčky
2 kszralých banánů
5 lžicčokoládové polevy nebo nutely
A dále:
vejce na potření

Postup:

1. Listové těsto si na plech celé rozválíme a potřeme je nutelou, nebo čokoládovou polevou
2. Na těsto naneste nasekané oříšky – můžete použít opět dle vlastního uvážení; my doporučujeme lískové (není také od věci použit např. kandované ovoce, rozinky, zkrátka co vám chutná)
3. Po krajích plechu vyskládáme banány, kraje přehneme tak, aby nám při pečení náplň nevytekla, a pomalu se pustíme do rolování
4. Celou roládu si přeložíme na papír, který rozložíme na plech, a celý vršek rolády si potřeme dopředu rozšlehaným vajíčkem
5. Pečeme v předpřipravené rozpálené troubě o teplotě 180 °C stupních po dobu 30 minut
6. Poté vyjmeme z trouby a můžete servírovat.

Poznámka:

Recept ze stránek: www.trefner.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy