REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvky v listovém župánku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z listového těsta naplněné směsí z borůvek, posypané cukrem a upečené dozlatova


Ingredience:
200 glistového těsta
40 gkrupicového cukru
40 gmásla + na potření papíru
6 lžicborůvek
hladká mouka na vál
krystalový cukr na posypání
voda na potření

Postup:

1. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něho 8 koleček
2. Očištěné borůvky nasypeme do misky, přidáme krupicový cukr, rozpuštěné máslo a vše opatrně promícháme
3. Do středu každého kolečka dáme hromádku borůvek, okraje těsta zvedneme a nad náplní je důkladně přitiskneme a spojíme k sobě
4. Koláčky položíme spojem dolů na plech vyložený pečícím papírem, který ještě potřeme máslem, ve středu každého koláčku prostřihneme nůžkami 3 malé otvory, koláčky potřeme navrchu vodou a posypeme krystalovým cukrem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy