REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta plněný náplní z borůvek, cukru, ořechů a strouhanky, potřený žloutkem, upečený dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
žloutek na potření
mouka na pomoučení
ušlehaná smetana na ozdobení
Na náplň:
4 lžícepískového cukru
400 gborůvek
100 gsměsi nastrouhaných ořechů a jemné strouhanky
1 ksbalíčku vanilinového cukru
1 ksbílku

Postup:

1. Vychlazené těsto rozdělíme na 2 díly, které vyválíme na pomoučeném vále na obdélníkové placky silné asi 3 mm
2. Každou placku potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme směsí na jemno strouhaných ořechů a strouhanky, borůvkami, pískovým i vanilinovým cukrem 3. Lehce svineme, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova
4. Závin nakrájíme a podáváme teplý i studený ozdobený kopečkem ušlehané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy