Těsto posypané borůvkami a ozdobené drobenkou, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | borůvek |
250 g | polohrubé mouky |
100 g | cukru krupice |
100 g | tuku |
1 lžička | prášku do pečiva |
2 ks | vajec |
1/8 l | mléka |
tuk a mouka na pekáček | |
Na drobenku: | |
200 g | polohrubé mouky |
80 g | cukru krupice |
80 g | tuku |
Postup:
1. V míse utřeme změklý tuk, krupicový cukr a žloutky do hladké pěny, přisypeme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Připravíme si drobenku; na pánvičce rozehřejeme tuk i krupicový cukr, přisypeme polohrubou mouku a mícháme, až se začne vše drolit, pak necháme vychladnout
3. Těsto vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, posypeme borůvkami a připravenou drobenkou
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).