REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto posypané borůvkami a ozdobené drobenkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gborůvek
250 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gtuku
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvajec
1/8 lmléka
tuk a mouka na pekáček
Na drobenku:
200 gpolohrubé mouky
80 gcukru krupice
80 gtuku

Postup:

1. V míse utřeme změklý tuk, krupicový cukr a žloutky do hladké pěny, přisypeme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Připravíme si drobenku; na pánvičce rozehřejeme tuk i krupicový cukr, přisypeme polohrubou mouku a mícháme, až se začne vše drolit, pak necháme vychladnout
3. Těsto vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, posypeme borůvkami a připravenou drobenkou
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy