REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkovo-ořechový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jogurtové těsto pokladené oslazenými borůvkami a ořechy s medem, potřené ochuceným tvarohem, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
2 hrnkymoučkového cukru
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
4 ksvajec
2 kskelímku bílého smetanového jogurtu
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
máslo a strouhanka na plech
Na náplň:
1-2 hrnečkynasekaných vlašských ořechů
1/2 hrníčkurozpuštěného medu
500 mlborůvek nebo jiné ovoce + cukr
2 kstvarohu
1 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
mléko

Postup:

1. Vejce, moučkový cukr a jogurty promícháme
2. Do tekuté směsi přidáme prosáté obě mouky s práškem do pečiva, těsto znovu promícháme a nalijeme na tukem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech
3. Zmrazené nebo čerstvé oslazené borůvky nasypeme rovnoměrně na půlku koláče, druhou polovinu zasypeme hustě na hrubo nasekanými vlašskými ořechy, které prolijeme rozpuštěným medem
4. Tvarohy vyšleháme s vanilkovým cukrem a vejcem, přiměřeně zředíme mlékem a ovoce i ořechy jím potřeme rovnoměrně po celém koláči
5. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy