Jogurtové těsto pokladené oslazenými borůvkami a ořechy s medem, potřené ochuceným tvarohem, upečené dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
2 hrnky | moučkového cukru |
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 hrnek | hladké mouky |
4 ks | vajec |
2 ks | kelímku bílého smetanového jogurtu |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
máslo a strouhanka na plech | |
Na náplň: | |
1-2 hrnečky | nasekaných vlašských ořechů |
1/2 hrníčku | rozpuštěného medu |
500 ml | borůvek nebo jiné ovoce + cukr |
2 ks | tvarohu |
1 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
mléko |
Postup:
1. Vejce, moučkový cukr a jogurty promícháme
2. Do tekuté směsi přidáme prosáté obě mouky s práškem do pečiva, těsto znovu promícháme a nalijeme na tukem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech
3. Zmrazené nebo čerstvé oslazené borůvky nasypeme rovnoměrně na půlku koláče, druhou polovinu zasypeme hustě na hrubo nasekanými vlašskými ořechy, které prolijeme rozpuštěným medem
4. Tvarohy vyšleháme s vanilkovým cukrem a vejcem, přiměřeně zředíme mlékem a ovoce i ořechy jím potřeme rovnoměrně po celém koláči
5. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 50 minut.