REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bořetínská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z brambor a koření ochucený mlékem a zahuštěný jíškou, servírovaný s vložkou natvrdo uvařených a na kostičky nakrájených vajíček.


Ingredience:
500 gbrambor
40ghladké mouky
20 gmásla
1 lmírně osolené vody
1 lmléka
4-5 ks kuliček nového koření
4 ksvajíček
1-2 ksbobkového listu
mletý kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme, v mírně osolené vodě ochucené kořením, doměkka
2. Polévku zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali jeden žloutek a chvíli vše povaříme
3. Zbylá vejce uvaříme natvrdo, polévku dle chuti dochutíme octem
4. Jednotlivé porce na talířích doplníme o nakrájené kousky vajec.

Doporučení:

Bořetínskou polévku podáváme s chlebem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy