REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bleskové minikoblížky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlé koblížky připravené z polohrubé mouky, cukru, vejce a dalších ingrediencí, usmažené v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
50 grozinek
2 ksvejce
1/2 lmléka
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkavanilkového cukru
1 balíčekprášku do pečiva
špetka soli
olej
Na ozdobu:
cukr smíchaný s ustrouhanou čokoládou na vaření

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, celá vejce a mlékem zaděláme vláčné, polotuhé těsto
2. Do těsta dále přidáme rozinky, prášek do pečiva promísený se lžící mouky a těsto znovu důkladně propracujeme
3. V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje (nebo použijeme fritovací hrnec)
4. Kávovou lžičkou, namočenou ve studené vodě, vykrajujeme z těsta minikoblížky, vkládáme je do vroucího oleje a dbáme, aby koblížky rychle nabývající na objemu, byly potopeny, z obou stran je smažíme dozlatova
5. Hotové posypeme cukrem smíchaným s ustrouhanou čokoládou.

Doporučení:

Takto připravené koblížky jsou skvělé i zalité vanilkovou omáčkou .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy