Pečený sladký chlebíček z mouky, cukru, kandovaného ovoce a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
250 g | cukru krupice |
200 g | tuku Hery |
50 g | rozinek namočených v rumu |
50 g | směsi kandovaného ovoce |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | nastrouhané citronové kůry |
2 lžíce | citronové šťávy |
špetka soli |
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem, pak vmícháme změklý tuk, rozinky s rumem, na menší kousky pokrájené kandované ovoce, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nakonec pevný sníh z bílků a špetky soli
2. Těsto naplníme do formy biskupského chlebíčku vyloženým pečicím papírem a pečeme v troubě při 175 °C dozlatova (asi 45 minut)
3. Necháme trochu vychladnout, pak vyklopíme na mřížku a po úplném vychladnutí nakrájíme na plátky.
Upečený chlebíček můžeme polít rozpuštěnou čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem.