REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biskupský chlebíček IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený sladký chlebíček z mouky, cukru, kandovaného ovoce a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gcukru krupice
200 gtuku Hery
50 grozinek namočených v rumu
50 gsměsi kandovaného ovoce
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 lžícecitronové šťávy
špetka soli

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem, pak vmícháme změklý tuk, rozinky s rumem, na menší kousky pokrájené kandované ovoce, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nakonec pevný sníh z bílků a špetky soli
2. Těsto naplníme do formy biskupského chlebíčku vyloženým pečicím papírem a pečeme v troubě při 175 °C dozlatova (asi 45 minut)
3. Necháme trochu vychladnout, pak vyklopíme na mřížku a po úplném vychladnutí nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Upečený chlebíček můžeme polít rozpuštěnou čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy