REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílkové řezy plněné pudinkovým krémem a ozdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
6 ksbílků
1 hrnekcukru krupice
1/2 hrnkupolohrubé mouky
1/2 hrnkumletých jader vlašských ořechů
špetka soli
Na krém:
500 mlmléka
250 gmásla
120 gmoučkového cukru
2 ksvanilkového pudinkového prášku
Na ozdobění:
čokoládová poleva v sáčku
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli za postupného přisypávání krupicového cukru dotuha, vmícháme postupně prosátou polohrubou mouku smíchanou s mletými vlašskými ořechy, hmotu rozetřeme do tenké vrstvy na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, upečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C a necháme vychladnout
2. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem dotuha a po částech vmícháme uvařený hustý pudink z mléka a pudinkových prášků
3. Upečenou vychladlou placku rozdělíme napolovic, jednu polovinu potřeme vrstvou krému a druhou polovinou ji přiklopíme a dáme do chladu ztuhnout
4. Nakonec ozdobíme povrch rozehřátou čokoládovou polevou a před podáváním rozkrájíme na malé řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy