Sladké palačinky vhodné pro osoby s bezlepkovou dietou.
Ingredience:
500 ml | mléka |
10 lžic | bezlepkové mouky |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 ks | vajíčka |
špetka soli | |
olej | |
Na dochucení: | |
marmeláda, ovoce, krém z tvarohu, povidla ... |
Postup:
1. V mléce rozšleháme vajíčko, sůl a vanilkový cukr, nakonec vše prošleháme spolu s moukou, vznikne nám řídká hmota na palačinky
2. Pánvičku omastíme olejem, jakmile bude dobře rozehřátá, nalijeme na ni pánvičkou těsto tak, aby se pěkně rozlilo po celé ploše, palačinku pozvolna opečeme z jedné strany, pak ji převrátíme a opečeme ji i z druhé strany, postup opakujeme
3. Teplé palačinky potřeme například marmeládou, povidly, krémem z tvarohu a pod., ihned je podáváme přeložené na půl, či čtvrtiny například s čerstvým nebo kompotovým ovocem.
Toto těsto má tendenci ke konci přípravy palačinek houstnout, stačí ho tedy mírně rozředit mlékem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová