REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Berlínský toast

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky toastového chleba pokladené kroužky cibule a papriky, posypané sýrem a máslem, na grilu grilované.


Ingredience:
4 ksplátků toastového chleba
4 ksplátků anglické slaniny
4 ksplátků sýra
1 kszelené papriky
1 kscibule
3 lžícemásla

Postup:

1. Toastové chleby opečeme z jedné strany v pánvi na polovině rozehřátého másla dozlatova a křupava
2. Oloupanou cibuli i očištěnou papriku nakrájíme na kolečka, dáme do pánve s máslem a smažíme při mírné teplotě asi 10 minut
3. Toastové chleby obložíme z neopečené strany nejdříve kroužky cibule i papriky, pak vždy jedním plátkem anglické slaniny, nahoru přidáme na jemno nastrouhaný sýr a nastrouhané zbylé máslo
4. Potom chleby grilujeme v předehřátém grilu nebo pečicí troubě na horní posuvné liště asi 4 minuty.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým saláterm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy