Domácím kořením okořeněné paličky nebo osminky kuřete, grilované na roštu grilu, později potřené BBQ marinádou a dopečené na roštu doměkka.
Ingredience:
8-10 ks | kuřecích paliček (nebo na osminky rozporcované kuře) |
2-3 lžíce | 4-3-2-1 Spice Rub (domácí grilovací koření) |
olej | |
Na BBQ marinádu: | |
1/2 šálku | čerstvě vymačkaného pomerančového džusu |
1/2 šálku | jablečného octa |
1/3 šálku | mírné příchuti (light) melasy |
1/3 šálku | světle hnědého cukru |
1/4 šálku | rajčatového protlaku |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžičky | česnekového prášku |
2 lžičky | cibulového prášku |
2 lžičky | hořčice |
1 lžička | uzené papriky |
1/2 lžičky | čerstvě namletého černého pepře |
1/2 lžičky | kajenského pepře |
Na 4-3-2-1 Spice Rub (domácí grilovací koření): | |
4 lžíce | soli |
3 lžíce | světle hnedého cukru |
2 lžíce | mleté červené papriky (nebu uzené) |
1 lžíce | kajenského pepře |
Postup:
1. Paličky (porce) očištěného kuřete pokapeme olejem a posypeme 4-3-
2-1 Spice Rub (domácím grilovacím kořením)
2. Okořeněné kuře dáme grilovat na středně rozpálený rošt grilu na 15 minut, během grilování maso otáčíme
3. Po čtvrt hodině maso potřeme BBQ marinádou a dále grilujeme, často potíráme marinádou a maso občas otočíme, hlídáme, aby se nepřipálilo, grilujeme při 165 °C dalších asi 8-10 minut.
Příprava 4-3-2-1 Spice Rub:
1. Všechny ingredience spolu promícháme
2. Dáme do uzaviratelné skleněné dózy a použijeme dle příslušných receptur, především jako koření na grilovaná masa.