REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

BBQ kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácím kořením okořeněné paličky nebo osminky kuřete, grilované na roštu grilu, později potřené BBQ marinádou a dopečené na roštu doměkka.


Ingredience:
8-10 kskuřecích paliček (nebo na osminky rozporcované kuře)
2-3 lžíce4-3-2-1 Spice Rub (domácí grilovací koření)
olej
Na BBQ marinádu:
1/2 šálkučerstvě vymačkaného pomerančového džusu
1/2 šálkujablečného octa
1/3 šálkumírné příchuti (light) melasy
1/3 šálkusvětle hnědého cukru
1/4 šálkurajčatového protlaku
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícerostlinného oleje
2 lžičkyčesnekového prášku
2 lžičkycibulového prášku
2 lžičkyhořčice
1 lžičkauzené papriky
1/2 lžičkyčerstvě namletého černého pepře
1/2 lžičkykajenského pepře
Na 4-3-2-1 Spice Rub (domácí grilovací koření):
4 lžícesoli
3 lžícesvětle hnedého cukru
2 lžícemleté červené papriky (nebu uzené)
1 lžícekajenského pepře

Postup:

1. Paličky (porce) očištěného kuřete pokapeme olejem a posypeme 4-3-
2-1 Spice Rub (domácím grilovacím kořením)
2. Okořeněné kuře dáme grilovat na středně rozpálený rošt grilu na 15 minut, během grilování maso otáčíme
3. Po čtvrt hodině maso potřeme BBQ marinádou a dále grilujeme, často potíráme marinádou a maso občas otočíme, hlídáme, aby se nepřipálilo, grilujeme při 165 °C dalších asi 8-10 minut.

Příprava 4-3-2-1 Spice Rub:
1. Všechny ingredience spolu promícháme
2. Dáme do uzaviratelné skleněné dózy a použijeme dle příslušných receptur, především jako koření na grilovaná masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy