REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zevnitř i z venku česnekem potřený bažant, prošpikovaný slaninou, naditý plátky anglické slaniny a máslem, pokladený anglickou slaninou, upečený v troubě doměkka podlévaný a přelévaný červeným vínem.


Ingredience:
1 ksbažanta připraveného na kuchyňské zpracování
6 kscelých pepřů
3 ksstroužky česneku
1 lžícehladké mouky
100 gmásla
50 gplátky anglické slaniny
50 gslaniny
1 dlčerveného vína
sůl

Postup:

1. Očištěného a vykuchaného bažanta dobře omyjeme z venku i uvnitř, vyjmeme viditelné broky a péřové vmetky
2. Prsíčka i stehna protáhneme klínky klasické slaniny, potřeme utřeným česnekem, osolíme, do břišní dutiny vložíme 2 plátky anglické slaniny a oříšek másla a také potřeme česnekem
3. Bažanta dáme do pekáče na rozpuštěné máslo, poklademe zbývající anglickou slaninou, přidáme celý pepř a pečeme do měkka, během pečení poléváme a podléváme vínem
4. Upečeného bažanta vyjmeme a naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a ještě chvíli necháme povařit
5. Porce bažanta přelijeme na talíři šťávou a podáváme například se šťouchanými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy