Špízy z kousků marinovaného kuřecího masa, červené cibule, cukety, žluté papriky a rajčete, grilované na venkovním roštu grilu zabalené v alobalu.
Ingredience:
250 g | bio kuřecího masa |
1 ks | bio červené cibule |
1 ks | bio žluté papriky |
1 ks | bio rajčete |
1 ks | bio cukety |
bio extra panenský olivový olej | |
bio pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
šťáva z 1 ks bio citronu | |
1 lžíce | bio medu |
1 lžička | bio sójová omáčky |
bio extra panenský olivový olej | |
Ostatní: | |
alobal, jehly na grilování |
Postup:
- Do misky přidejte všechny ingredience na marinádu, dobře pomíchejte a zakápněte citronovou šťávou.
- Poté si připravte maso. Nakrájejte ho na kousky a naložte do marinády alespoň na jednu hodinu a dejte odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravte zeleninu, kterou očistěte a nakrájejte na plátky tak, aby držela na špízu.
- Jakmile je maso odpočaté, napichujte ho společně se zeleninou na špíz, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a grilujte 15 minut.
Recept k článku: Grilování s dětmi: 3 tipy na recepty pro ty nejmenší