REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánovo-kakaový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na opravdu velkou dobrotu, kterou zvládne každý, i začínající kuchtík!


Ingredience:
145 gšpaldové mouky
160 ghnědého cukru
115gmásla
60 gprosátého kakaa nejlépe holandského typu
60 gnasekané čokolády + kandovaná pomerančová kůra
1 lžičkajedlé sody
1/2 lžičkyprášku do pečiva
3 ksvětší banány
2 ksvejce
Na čokoládovou polevu:
1/4 hrnku1:1 smíchaná smetana s mlékem
6 lžicpokrájené čokolády
2 lžícehnědého cukru
1 vrchovatá lžičkamásla
1/2 lžičkyvanilkového extraktu
Ostatní:
máslo na vymazání formy
forma na biskupský chlebíček

Postup:
  1. Ve větší míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy kakao s moukou, sodou a práškem do pečiva
  2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozšlehaná vajíčka a vidličkou rozmačkané banány, postupně zapracujeme do sypké směsi v míse, včetně nadrobno nasekané čokolády a kandované pomerančové kůry
  3. Hmotu přelijeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček, povrch uhladíme
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 50-60 minut, stupeň upečení testujeme špejlí (bude-li po vpíchnutí a vytažení čistá, je hotovo!)
  5. Chlebíček vytažený z formy přelijeme polevou, tu necháme ztuhnout.

Příprava čokoládové polevy:

  1. Smetanu smícháme s mlékem, v mléce rozpustíme cukr, vše zahříváme na mírném zdroji tepla, ale nevaříme!
  2. Po chvíli vmícháme máslo a vanilkový extrakt, zamícháme, postupně vmícháme nasekanou čokoládu, chvíli necháme prohřát, nemícháme
  3. Nakonec metličkou rozšleháme na jemný krém, ten necháme prochladnout.
Doporučení:

Kandovanou pomerančovou kůru můžeme nahradit kandovaným ovocem, ještě máčeným v rumu, nebo například nasekanými vlašskými ořechy.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy