REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánové pseudo tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace známého italského tiramisu pěkně po Česku.


Ingredience:
250 gtučného tvarohu
200 gkvalitního pomazánkového másla bez příchutě
200 gdlouhých cukrářských piškotů
100 ghořké čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
1 šáleksilné kávy
2-3 lžícemoučkového cukru
1 lžícebanánového či amaretto likéru
2-3 ksbanány
1 ksžloutek
kakao na posyp

Postup:

1. Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka likéru (můžeme i sobě) a necháme chládnout
2. Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr… toto vše vyšleháme do kompaktního krému, přidáme do tuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu
3. Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškotama, které namáčíme v likérovém kafi, jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány, oloupané překrojíme podél a ještě napříč …. chápete, jak to myslím, že? Část vyskládáme. Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty, končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem
4. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti, aby se dezert pěkně uležel.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy