Další variace známého italského tiramisu pěkně po Česku.
Ingredience:
250 g | tučného tvarohu |
200 g | kvalitního pomazánkového másla bez příchutě |
200 g | dlouhých cukrářských piškotů |
100 g | hořké čokolády |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 šálek | silné kávy |
2-3 lžíce | moučkového cukru |
1 lžíce | banánového či amaretto likéru |
2-3 ks | banány |
1 ks | žloutek |
kakao na posyp |
Postup:
1. Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka likéru (můžeme i sobě) a necháme chládnout
2. Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr… toto vše vyšleháme do kompaktního krému, přidáme do tuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu
3. Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškotama, které namáčíme v likérovém kafi, jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány, oloupané překrojíme podél a ještě napříč …. chápete, jak to myslím, že? Část vyskládáme. Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty, končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem
4. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti, aby se dezert pěkně uležel.
Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová