REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánové dortíčky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus z listového těsta potřený krémem, pokladený banány a jahodami, nakonec přelitý dortovým želé.


Ingredience:
500 glbanánů
400 glistového těsta
250 gjahod
60 gcukru krupice
500 mlmléka
3 ksžloutků
2 kssáčků pudinkového prášku
1 kssáčku dortového želé
šťáva z 1 citronu
hladká mouka na pomoučení

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník o rozměru asi 30×40 cm přendáme ho na plech vyložený pečicím papírem, propícháme vidličkou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut, necháme vychladnout na plechu
2. Z mléka, krupicového cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který přendáme do misky, necháme mírně zchladnout, poté do něho vmícháme žloutky a elektrickým šlehačem vše vyšleháme na hladký krém, který stejnoměrně naneseme na vychladlý korpus
3. Oloupané banány nakrájíme na středně silné plátky, hned je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly, očištěné jahody nakrájíme na plátky a potom ovoce střídavě rozložíme na celý povrch krému
4. Dortové želé připravíme podle návodu na obale a ještě teplým potřeme celý povrch koláče, dáme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme na kousky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy