Vánoční nepečené cukroví připravené z koleček banánů, dětských piškotů, tuku, čokolády na vaření a mandlí.
Ingredience:
3 ks | středně velké banány |
50 g | čokolády na vaření |
25 g | tuku 100 % |
1 sáček | dětských piškotů |
půlky mandlí | |
párátka |
Postup:
1. Banány oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, která z každé strany obložíme jedním piškotem
2. Vzniklou kouli propíchneme párátkem, aby se piškoty s banánem pevně spojily
3. Připravíme si polevu; ve vodní lázni rozpustíme tuk s nalámanou čokoládou, polevu promícháme dohladka
4. Do čokolády namáčíme jednotlivé kousky banánového cukroví, necháme nad čokoládou krátce okapat, postavíme na tác párátkem nahoru
5. Hotové cukroví dáme do lednice, aby čokoláda důkladně ztuhla
6. Z každého kolečka vytáhneme párátko, na místo vpichu kápneme čokoládu a přilepíme mandli.
Banánové cukroví nejlépe chutná, když je necháme odležet a piškot natáhne vlhkost z banánů.
Poznámka:Toto cukroví nevydrží díky banánům příliš dlouho, a proto ho připravujeme jeden, maximálně dva dny před štědrým dnem.Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.