REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený kakaovou náplní, obložený banánem, zamotaný do tvaru rolády, opět potřený kakaovou náplní. Roláda nakonec přelitá čokoládovou polevou, servírovaná po ztuhnutí, rozkrájená na kolečka.


Ingredience:
6 ksvajec
6 lžicpráškového cukru
5 lžicpolohrubé mouky
1 sáčekprášek do pečiva
mastný papír na pečení
Na náplň:
200 gmásla nebo Hery
2 ksvětší banány
2 ksvejce
4-6 lžicmletých ořechů
4 lžícekrystalového cukeu
1,5 lžícekakaa
Na čokoládovou polevu:
100 gčokolády na vaření
50 gmargarínu

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme (6 ks), oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozšleháme se 4 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva
2. Vyšleháme tuhý sníh ze 6 bílků a 2 lžic cukru, ten zapracujeme do hmoty, kterou pak rozprostřeme na plech vyložený mastným papírem na pečení
3. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme do světle hněda, tedy 10-15 minut, podle typu trouby
4. Po upečení plát těsta vyklopíme na vlhkou utěrku, stáhneme papír a hned stočíme do tvaru rolády, necháme vychladnout
5. Připravíme si náplň; vejce spolu s cukrem a kakaem vyšleháme metličkou ve vodní lázni, pak necháme, za občasného promíchání, vychladnout
6. V míse rozšleháme povolené máslo, to postupně, zašleháme do vychladlé čokoládové náplně
7. Tak 1/
3 náplně oddělíme na potření rolády, zbytek rozprostřeme na vychladlou, rozbalenou roládu, poklademe banány, pak roládu opět, tentokrát pevně, stočíme a povrch potřeme připravenou čokoládovou polevou
8. Necháme v lednici ztuhnout, pak nakrájíme, nejlépe v horké vodě ponořeným, nožem na stejně velké plátky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy