REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z pudinku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená ze čtyř pytlíků vanilkového pudinku, oleje, cukru, prášku do pečiva a vajíček, hotová přelitá bílou i tmavou polevou.


Ingredience:
4 balíčkyvanilkového pudinku (Zlatý klas)
1 balíčekprášku do pečiva
200 gpráškového cukru
1 dcloleje
5 ksvajec
bílá a tmavá čokoládová poleva
mandlové lupínky, forma na bábovku
mouka na vysypání formy, tuk na vymazání

Postup:

1. Vejce rozklepneme, oddělíme opatrně žloutky od bílků, ze žloutků a cukru utřeme jemnou pěnu, přidáme olej a dobře vyšleháme
2. Vanilkový pudink smícháme s práškem do pečiva a přidáme do žloutků
3. Nakonec jemně zamícháme tuhý sníh a těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy
4. Pečeme při 160 °C minimálně 45 minut
5. Upečenou bábovku vyklepnutou z formy polijeme tmavou a bílou čokoládou a posypeme mandlovými lupínky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy