REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z cukety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená z těsta z cukety, mouky, vajec, oleje a vanilkového cukru.


Ingredience:
400 gcukety
300 gcukru krupice
300 gpolohrubé mouky
3 lžíceoleje
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Krupicový cukr a vejce ušleháme do hladké pěny
2. Pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, olej a vanilkový cukr
3. Omytou, osušenou cuketu na hrubo nastrouháme a jemně vmícháme do těsta
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 150-170 °C asi 1 hodinu
5. Upečenou bábovku necháme vychladnout, pak opatrně vyklopíme a servírujeme nakrájené na plátky, posypané moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy