REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka s ovocem a medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá trojbarevná bábovka i pro začátečníky s chutí medu a karamelového pudinku, vláčná díky nakrájenému ovoci.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekmléka
1/2 hrnkurozpuštěné vychladlé Hery (másla)
1/2 hrnkucukru
1/3 hrnkutekutého medu
12 ksšvestek nakrájených na menší proužky (blum, jahod, jablek...)
2 ksvejce
1 kskaramelového pudinkového prášku
1 ksprášku do pečiva
3 lžíceholandského kakaa
hrubá mouka nebo kokosová moučka na vysypání
olej nebo rozpuštěná Hera na vymazání formy

Postup:

1. Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.
2 V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs a nakonec mléko se švestkami
3. Třetinu těsta přelijeme do menší misky a obarvíme kakaem – asi dvěma lžícemi
4. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme třetinu světlého těsta, pak tmavého a zakončíme opět světlým
5. Pečeme při 170° C; propečenost těsta zkusíme tak, že do bábovky zapíchneme špejli, na kterou se nesmí chytat syrové těsto – musí zůstat suchá.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy