REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádový salát s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených krevet, dužiny avokáda, filátek z grepu a rukoly, ochucený olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu.


Ingredience:
8 ksvařených krevet
2 ksavokáda
1 ksgrepu
1 kssvazku rukoly
2 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 grepu
šťáva z 1 citronu
špetka mletého černého pepře
sůl

Postup:

1. Avokádo opláchneme, vodorovně rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vydlabeme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy, vydlabané misky avokáda potřeme uvnitř citronovou šťávou a dáme stranou
2. Do mísy k avokádu přidáme očištěné rozpůlené krevety, filátka vykrojená z grepu a opláchnutou okapanou rukolu
3. Ochutíme solí, mletým pepřem, olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu a zlehka vše promícháme
4. Připraveným salátem naplníme vydlabané půlky avokáda a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy