REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Organizace The World’s 50 Best Bars oslavila desetileté jubileum

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Organizace The World’s 50 Best Bars (50 nejlepších barů světa) oslavila v únoru v New Yorku deset let své existence akcí #50BestTalks, kterou představil partner organizace Elit Vodka. Pro připomenutí desetiletého jubilea tohoto prestižního světového ocenění v oboru nápojové gastronomie byli na akci The World’s 50 Best Bars pozváni legendární barmani a majitelé barů, které se v jednotlivých ročnících umístily na prvních příčkách, a proběhly s nimi veřejné debaty.


Na hvězdně obsazených #50BestTalks se v New Yorku sešli nejlepší barmani světa, zavzpomínali na minulost svého oboru a představili své prognózy do budoucna. Na programu oslav výročí bylo šest rozhovorů s uznávanými barovými průkopníky, kteří své podniky v uplynulých deseti letech dovedli na přední místa žebříčku The World’s 50 Best Bars. Inspirativní rozhovory doplnila panelová diskuze o barových trendech v uplynulé dekádě i o tom, co bary čeká v příštím desetiletí, kterou moderovala jedna z nejvýznamnějších postav současné mixologie, David Wondrich.

 

 

 

Diskuze představila celou škálu přístupů, jak se stát celosvětově nejlepším barem nabízejícím nezapomenutelné zážitky pro náročné zákazníky. Zmíněna byla důležitost vzdělání a poskytnutí odpovědnosti zaměstnancům, význam udržitelnosti a nízkoodpadového či bezodpadového provozu, důležitost praktik podporujících rovnost pohlaví a rozmanitost či zajištění kvalitních služeb a navrácení humoru a vtipu do barů.

Myšlenky, jež na #50BestTalks zazněly, poodhalily, jak se bar stane celosvětovou jedničkou. Vystupující prezentovali také svůj pohled na to, co bude pro odvětví barů motorem, který jim umožní i nadále poskytovat vynikající zážitky pro náročné zákazníky.

Od roku 2009 představila organizace The World’s 50 Best Bars už 10 každoročních žebříčků, jež náročné milovníky drinků dovedou do nejlepších podniků po celém světě. Seznam nejlepších barů světa sestavuje každý rok na základě hlasování 500 odborníků z různých částí zeměkoule. Zároveň The World’s 50 Best Bars oceňuje vynikající talenty v barovém odvětví a poukazuje na inovativní a zajímavé novinky ve světě koktejlů.

 

Poznámka redakce:

Vodka Elit® obdržela od Beverage Testing Institute platinové skóre 97 bodů, a jde tak o čirý destilát s nejvyšším hodnocením na světě. Jedná se o opravdové alkoholické potěšení. Každá fáze výroby vodky Elit® spojuje vášeň s precizností. Elit je jednodruhová vodka a každé z vysoce kvalitních pšeničných zrn, která jsou použita na její výrobu, je sklizeno v ruské Tambovské oblasti. Pak se obilí vydá na cestu do Latvijas Balzams v lotyšské Rize, kde se smíchá s vodou z artéské studny. Poté se destilát dvakrát přefiltruje přes extra jemný křemičitý písek a uhlí z ruského březového dřeva a v rámci jedinečného procesu filtrace zmražením se zchladí na teplotu -18 °C. Výsledkem je pozoruhodně čirý destilát, jemuž se jiný nevyrovná. Vodku Elit 0,7 l můžete zakoupit na www.1er.cz za 1209 Kč za 0,7 L.

 

 

O organizaci The World’s 50 Best Bars

Organizace The World’s 50 Best Bars je součástí rodiny 50 Best (50 nejlepších), do níž patří i The World’s 50 Best Restaurants (50 nejlepších restaurací světa), která v posledních 16 letech změnila gastronomickou geografii. Diskuze #50BestTalks měly od roku 2014 více než 20 opakování ve 13 městech v různých částech světa jako součást akcí The World’s 50 Best Restaurants a The World’s 50 Best Bars.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Zachraň jídlo tím oslaví vznik kuchařky

Večer 16. října bude ve znamení “záchranářských” receptů. V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Kromě křtu kuchařky a výdeje žemlovek bude na místě bohatý program: od workshopů na výrobu sušenek z dužiny, promítání filmu o plýtvání jídlem, výstavy až po drinky ze “zachráněného” ovoce. Vstup na akci je zdarma.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Hurá do školy po pořádné snídani

Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k snídani. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které „dělají den“. Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy