REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Organizace The World’s 50 Best Bars oslavila desetileté jubileum

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Organizace The World’s 50 Best Bars (50 nejlepších barů světa) oslavila v únoru v New Yorku deset let své existence akcí #50BestTalks, kterou představil partner organizace Elit Vodka. Pro připomenutí desetiletého jubilea tohoto prestižního světového ocenění v oboru nápojové gastronomie byli na akci The World’s 50 Best Bars pozváni legendární barmani a majitelé barů, které se v jednotlivých ročnících umístily na prvních příčkách, a proběhly s nimi veřejné debaty.


Na hvězdně obsazených #50BestTalks se v New Yorku sešli nejlepší barmani světa, zavzpomínali na minulost svého oboru a představili své prognózy do budoucna. Na programu oslav výročí bylo šest rozhovorů s uznávanými barovými průkopníky, kteří své podniky v uplynulých deseti letech dovedli na přední místa žebříčku The World’s 50 Best Bars. Inspirativní rozhovory doplnila panelová diskuze o barových trendech v uplynulé dekádě i o tom, co bary čeká v příštím desetiletí, kterou moderovala jedna z nejvýznamnějších postav současné mixologie, David Wondrich.

 

 

 

Diskuze představila celou škálu přístupů, jak se stát celosvětově nejlepším barem nabízejícím nezapomenutelné zážitky pro náročné zákazníky. Zmíněna byla důležitost vzdělání a poskytnutí odpovědnosti zaměstnancům, význam udržitelnosti a nízkoodpadového či bezodpadového provozu, důležitost praktik podporujících rovnost pohlaví a rozmanitost či zajištění kvalitních služeb a navrácení humoru a vtipu do barů.

Myšlenky, jež na #50BestTalks zazněly, poodhalily, jak se bar stane celosvětovou jedničkou. Vystupující prezentovali také svůj pohled na to, co bude pro odvětví barů motorem, který jim umožní i nadále poskytovat vynikající zážitky pro náročné zákazníky.

Od roku 2009 představila organizace The World’s 50 Best Bars už 10 každoročních žebříčků, jež náročné milovníky drinků dovedou do nejlepších podniků po celém světě. Seznam nejlepších barů světa sestavuje každý rok na základě hlasování 500 odborníků z různých částí zeměkoule. Zároveň The World’s 50 Best Bars oceňuje vynikající talenty v barovém odvětví a poukazuje na inovativní a zajímavé novinky ve světě koktejlů.

 

Poznámka redakce:

Vodka Elit® obdržela od Beverage Testing Institute platinové skóre 97 bodů, a jde tak o čirý destilát s nejvyšším hodnocením na světě. Jedná se o opravdové alkoholické potěšení. Každá fáze výroby vodky Elit® spojuje vášeň s precizností. Elit je jednodruhová vodka a každé z vysoce kvalitních pšeničných zrn, která jsou použita na její výrobu, je sklizeno v ruské Tambovské oblasti. Pak se obilí vydá na cestu do Latvijas Balzams v lotyšské Rize, kde se smíchá s vodou z artéské studny. Poté se destilát dvakrát přefiltruje přes extra jemný křemičitý písek a uhlí z ruského březového dřeva a v rámci jedinečného procesu filtrace zmražením se zchladí na teplotu -18 °C. Výsledkem je pozoruhodně čirý destilát, jemuž se jiný nevyrovná. Vodku Elit 0,7 l můžete zakoupit na www.1er.cz za 1209 Kč za 0,7 L.

 

 

O organizaci The World’s 50 Best Bars

Organizace The World’s 50 Best Bars je součástí rodiny 50 Best (50 nejlepších), do níž patří i The World’s 50 Best Restaurants (50 nejlepších restaurací světa), která v posledních 16 letech změnila gastronomickou geografii. Diskuze #50BestTalks měly od roku 2014 více než 20 opakování ve 13 městech v různých částech světa jako součást akcí The World’s 50 Best Restaurants a The World’s 50 Best Bars.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy