REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Organizace The World’s 50 Best Bars oslavila desetileté jubileum

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Organizace The World’s 50 Best Bars (50 nejlepších barů světa) oslavila v únoru v New Yorku deset let své existence akcí #50BestTalks, kterou představil partner organizace Elit Vodka. Pro připomenutí desetiletého jubilea tohoto prestižního světového ocenění v oboru nápojové gastronomie byli na akci The World’s 50 Best Bars pozváni legendární barmani a majitelé barů, které se v jednotlivých ročnících umístily na prvních příčkách, a proběhly s nimi veřejné debaty.


Na hvězdně obsazených #50BestTalks se v New Yorku sešli nejlepší barmani světa, zavzpomínali na minulost svého oboru a představili své prognózy do budoucna. Na programu oslav výročí bylo šest rozhovorů s uznávanými barovými průkopníky, kteří své podniky v uplynulých deseti letech dovedli na přední místa žebříčku The World’s 50 Best Bars. Inspirativní rozhovory doplnila panelová diskuze o barových trendech v uplynulé dekádě i o tom, co bary čeká v příštím desetiletí, kterou moderovala jedna z nejvýznamnějších postav současné mixologie, David Wondrich.

 

 

 

Diskuze představila celou škálu přístupů, jak se stát celosvětově nejlepším barem nabízejícím nezapomenutelné zážitky pro náročné zákazníky. Zmíněna byla důležitost vzdělání a poskytnutí odpovědnosti zaměstnancům, význam udržitelnosti a nízkoodpadového či bezodpadového provozu, důležitost praktik podporujících rovnost pohlaví a rozmanitost či zajištění kvalitních služeb a navrácení humoru a vtipu do barů.

Myšlenky, jež na #50BestTalks zazněly, poodhalily, jak se bar stane celosvětovou jedničkou. Vystupující prezentovali také svůj pohled na to, co bude pro odvětví barů motorem, který jim umožní i nadále poskytovat vynikající zážitky pro náročné zákazníky.

Od roku 2009 představila organizace The World’s 50 Best Bars už 10 každoročních žebříčků, jež náročné milovníky drinků dovedou do nejlepších podniků po celém světě. Seznam nejlepších barů světa sestavuje každý rok na základě hlasování 500 odborníků z různých částí zeměkoule. Zároveň The World’s 50 Best Bars oceňuje vynikající talenty v barovém odvětví a poukazuje na inovativní a zajímavé novinky ve světě koktejlů.

 

Poznámka redakce:

Vodka Elit® obdržela od Beverage Testing Institute platinové skóre 97 bodů, a jde tak o čirý destilát s nejvyšším hodnocením na světě. Jedná se o opravdové alkoholické potěšení. Každá fáze výroby vodky Elit® spojuje vášeň s precizností. Elit je jednodruhová vodka a každé z vysoce kvalitních pšeničných zrn, která jsou použita na její výrobu, je sklizeno v ruské Tambovské oblasti. Pak se obilí vydá na cestu do Latvijas Balzams v lotyšské Rize, kde se smíchá s vodou z artéské studny. Poté se destilát dvakrát přefiltruje přes extra jemný křemičitý písek a uhlí z ruského březového dřeva a v rámci jedinečného procesu filtrace zmražením se zchladí na teplotu -18 °C. Výsledkem je pozoruhodně čirý destilát, jemuž se jiný nevyrovná. Vodku Elit 0,7 l můžete zakoupit na www.1er.cz za 1209 Kč za 0,7 L.

 

 

O organizaci The World’s 50 Best Bars

Organizace The World’s 50 Best Bars je součástí rodiny 50 Best (50 nejlepších), do níž patří i The World’s 50 Best Restaurants (50 nejlepších restaurací světa), která v posledních 16 letech změnila gastronomickou geografii. Diskuze #50BestTalks měly od roku 2014 více než 20 opakování ve 13 městech v různých částech světa jako součást akcí The World’s 50 Best Restaurants a The World’s 50 Best Bars.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy