REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Organizace The World’s 50 Best Bars oslavila desetileté jubileum

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Organizace The World’s 50 Best Bars (50 nejlepších barů světa) oslavila v únoru v New Yorku deset let své existence akcí #50BestTalks, kterou představil partner organizace Elit Vodka. Pro připomenutí desetiletého jubilea tohoto prestižního světového ocenění v oboru nápojové gastronomie byli na akci The World’s 50 Best Bars pozváni legendární barmani a majitelé barů, které se v jednotlivých ročnících umístily na prvních příčkách, a proběhly s nimi veřejné debaty.


Na hvězdně obsazených #50BestTalks se v New Yorku sešli nejlepší barmani světa, zavzpomínali na minulost svého oboru a představili své prognózy do budoucna. Na programu oslav výročí bylo šest rozhovorů s uznávanými barovými průkopníky, kteří své podniky v uplynulých deseti letech dovedli na přední místa žebříčku The World’s 50 Best Bars. Inspirativní rozhovory doplnila panelová diskuze o barových trendech v uplynulé dekádě i o tom, co bary čeká v příštím desetiletí, kterou moderovala jedna z nejvýznamnějších postav současné mixologie, David Wondrich.

 

 

 

Diskuze představila celou škálu přístupů, jak se stát celosvětově nejlepším barem nabízejícím nezapomenutelné zážitky pro náročné zákazníky. Zmíněna byla důležitost vzdělání a poskytnutí odpovědnosti zaměstnancům, význam udržitelnosti a nízkoodpadového či bezodpadového provozu, důležitost praktik podporujících rovnost pohlaví a rozmanitost či zajištění kvalitních služeb a navrácení humoru a vtipu do barů.

Myšlenky, jež na #50BestTalks zazněly, poodhalily, jak se bar stane celosvětovou jedničkou. Vystupující prezentovali také svůj pohled na to, co bude pro odvětví barů motorem, který jim umožní i nadále poskytovat vynikající zážitky pro náročné zákazníky.

Od roku 2009 představila organizace The World’s 50 Best Bars už 10 každoročních žebříčků, jež náročné milovníky drinků dovedou do nejlepších podniků po celém světě. Seznam nejlepších barů světa sestavuje každý rok na základě hlasování 500 odborníků z různých částí zeměkoule. Zároveň The World’s 50 Best Bars oceňuje vynikající talenty v barovém odvětví a poukazuje na inovativní a zajímavé novinky ve světě koktejlů.

 

Poznámka redakce:

Vodka Elit® obdržela od Beverage Testing Institute platinové skóre 97 bodů, a jde tak o čirý destilát s nejvyšším hodnocením na světě. Jedná se o opravdové alkoholické potěšení. Každá fáze výroby vodky Elit® spojuje vášeň s precizností. Elit je jednodruhová vodka a každé z vysoce kvalitních pšeničných zrn, která jsou použita na její výrobu, je sklizeno v ruské Tambovské oblasti. Pak se obilí vydá na cestu do Latvijas Balzams v lotyšské Rize, kde se smíchá s vodou z artéské studny. Poté se destilát dvakrát přefiltruje přes extra jemný křemičitý písek a uhlí z ruského březového dřeva a v rámci jedinečného procesu filtrace zmražením se zchladí na teplotu -18 °C. Výsledkem je pozoruhodně čirý destilát, jemuž se jiný nevyrovná. Vodku Elit 0,7 l můžete zakoupit na www.1er.cz za 1209 Kč za 0,7 L.

 

 

O organizaci The World’s 50 Best Bars

Organizace The World’s 50 Best Bars je součástí rodiny 50 Best (50 nejlepších), do níž patří i The World’s 50 Best Restaurants (50 nejlepších restaurací světa), která v posledních 16 letech změnila gastronomickou geografii. Diskuze #50BestTalks měly od roku 2014 více než 20 opakování ve 13 městech v různých částech světa jako součást akcí The World’s 50 Best Restaurants a The World’s 50 Best Bars.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy