REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka na trhu! – Canchita, pražená kukuřice jemně solená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co to vlastně je, Canchita? Tradiční pražená, jemně solená, křehká, křupavá, voňavá pochoutka z Peru se svojí specifickou, vyváženou chutí, námi připravovaná a pražená v ČR z pečlivě vybíraných odrůd kukuřice, po staletí pěstovaných v Peru převážně v horských údolích And.


Gastronomické zajímavosti z domovaK výrobě této tradiční pochoutky nazývané Canchita (čti: kančíta) pečlivě vybíráme pouze kvalitní odrůdy peruánské kukuřice, která je v Peru stále jednou z nejhojněji pěstovaných a konzumovaných plodin, po tradičních bramborách. Kvalitu vstupní suroviny sami pravidelně vybíráme a pečlivě kontrolujeme.

Při výrobě v České republice používáme výhradně původní peruánskou kukuřici, kvalitní rostlinný olej a jedlou sůl. Žádná dochucovadla navíc. Kukuřici zpracováváme tím nejpřirozenějším způsobem, abychom zachovali její chuť a nutriční hodnoty. Vycházíme z kvality zrna, tradice a autentičnosti základu peruánské gastronomie. Málokdo ze Středoevropanů a milovníků dobré gastronomie očekává, že v Peru nalezne nejlepší kuchyni v celé Americe a zároveň jednu z nejlepších na světě. A to především díky rozmanitosti jídel, jejich chutí a vůní, které pro většinu z nás znamenají nádherné a nezapomenutelné zážitky.

Protože nás peruánská gastronomie baví, baví nás i Canchita, která Vám nabízí prospěšnější a zdravější alternativu k tradičním českým slaným chuťovkám, jako jsou brambůrky, chipsy, arašídy, slané tyčinky a další jiné pochutiny.

Pro svůj nižší obsah škodlivých tuků (nasycené mastné kyseliny), a vyšší obsah vlákniny je ideální nejen k pivu, k vínu , k posezení s přáteli, na akce, na party, ale i jen tak pro domácí zdravější křupaní.

Výhody:

  • Bez barviv, bez konzervačních a aromatických látek.
  • Přirozeně bez lepku
  • Bez cholesterolu.
  • S vyšším obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů.
  • Tuky – nízký obsah nasycených mastných kyselin!
  • Obsahuje Omega kyseliny!
  • K přímé konzumaci, bez nutnosti další úpravy.

Kukuřice je nutričně velmi bohatou potravinou. Řadíme ji k neobyčejně zdravému zdroji důležitých látek a energie pro náš mozek a celé naše tělo.

Významný zdroj vlákniny, napomáhající optimálnímu zažívání a činnosti střev našeho organismu. Obsahuje významný podíl cukrů – konkrétně glukózu, která je zdrojem energie pro naši vitalitu (tělesnou, mentální). A rovněž bílkovin a nenasycených mastných kyselin.

Kukuřice je skvělým pomocníkem v boji proti stresu, podporuje soustředění.

Vychutnej si i Ty nefalšovanou chuť Jižní Ameriky, chuť kvalitně pražené kukuřice, chuť Canchity!

Základní informace o produktu dostupná na www.prazenakukurice.cz

Recept s Canchitou:

Ceviche – recept tradičního peruánského pokrmu ve spojení s Canchitou

Ceviche představují národní pokrm Peru, který vychází z tradice spojení gastronomických vlivů a zvyků přistěhovalců a tradiční incké a preincké kuchyně do  tzv „fusion“. Ceviche se nabízí jako lahodný studený předkrm či hlavní chod, připravovaný vždy z čerstvých ryb a ostatních předepsaných surovin.

Gastronomické zajímavosti z domovaSuroviny: (cca pro 4 osoby)

  • 2 filety čerstvé bílé mořské ryby (v našich podmínkách nejlépe bílá treska, halibut, mořský vlk)
  • 1 větší červená cibule krájená na kroužky či proužky
  • 1 ají rocoto případně pálivá chilli paprička, krájená na jemno
  • 1 lžička čerstvého koriandru nasekaného na jemno
  • šťáva z čerstvých limetek (4-6 ks)
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • trocha strouhaného čerstvého zázvoru
  • sůl a pepř dle chuti
  • camote, sladký vařený brambor (batát), či možno Yuka (maniok)
  • vařená kukuřice, krájená na kroužky
  • Canchita, pražená kukuřice
  • list ledového salátu

Příprava:

Vymačkáme šťávu z limetek. Důkladně omyjeme rybí filety, nakrájíme je na kostičky velikosti cca 1,5 cm, ty pak umístíme do skleněné misky, osolíme, opeříme, přidáme ají (na jemno nakrájenou pálivou papričku) dle chuti, třený česnek a nastrouhaný zázvor, důkladně vše promícháme. Přidáme limetovou šťávu, polovinu cibule nakrájené na kolečka či na proužky a necháme 10-15 minut odležet, nejlépe v chladu. Kyselost limetové šťávy zajistí vlastní „uvaření“ syrové ryby.

Po odležení servírujeme na listu hlávkového salátu, s plátkem sladké brambory (batát, či maniok), plátek vařené kukuřice, s Canchitou, pražená kukuřice dle chuti, se zbylou červenou cibulí. Posypeme nasekaným koriandrem (případně čerstvou petržilkou). Na vrch můžeme umístit malou chilli papričku jako dekoraci k následné konzumaci.

V Peru se Ceviche podávají okamžitě namíchané, bez odležení 10-15 minut. Peruánci tento pokrm milují ve velmi pálivé formě.

TIP: Zbylá šťáva z ryby a limetové šťávy se nazývá – Leche de Tigre (tygří mléko) a servíruje se na závěr jako aperitiv, možno i s trochou peruánského Pisca (vinná pálenka).

Dobrou chuť!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy