REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.


Letos si značka Arax připravila novinku v podobě nakládané grilované zeleniny a dvou speciálních zeleninových omáček, které na českém trhu nemají obdobu: Lilková ikra jemně pikantní a jemně pikantní Adžika. Všechny tři novinky jsou ručně vyrobeny z poctivých surovin v Arménii podle tradiční receptury, neobsahují konzervanty, Éčka, lepek, jsou bez GMO a jsou vhodné pro vegany.

 

 

Lilková ikra jemně pikantní, 380 g, dop. MOC: 55 Kč

Název „lilková ikra“ pochází ještě z dob carského Ruska. Názory na původ se však odlišují. Jedna strana tvrdí, že se původně jednalo o kaviár (rusky = ikra) pro chudé, kteří si pravý dovolit nemohli, a zelenina byla snadněji dostupná. Jiné jazyky praví, že se naopak jednalo o výběrovou pochoutku pro zámožnou vrstvu.

Lilková ikra ARAX je hotová, jemně pikantní omáčka ze směsi grilovaného lilku, paprik a bylinek. Chutná výborně jako dip nebo pomazánka na čerstvém pečivu. Hodí se k masovým pokrmům, zvláště pak ke grilovanému masu, bramborám, do těstovin, rýže i tortill, či jako základ pro omáčky. S nízkým obsahem soli.

Země původu: Arménie

Složení: lilek, sladká paprika, rajčatová pasta, slunečnicový olej, cibule, mrkev, cukr, sůl, bylinky, česnek, pálivá paprika, koření

 

Adžika jemně pikantní, 380 g, dop. MOC: 55 Kč

Adžika ARAX je jemně pikantní omáčka připravená ze směsi pečených paprik, rajčat a česneku. Nejlépe se hodí k pečeným a grilovaným masům, bramborám, jako pomazánka na pečivo nebo jako omáčka k těstovinám, bramborám a rýži, či jako základ pro omáčky a dipy.

Jemně pikantní. S nízkým obsahem soli.

Země původu: Arménie

Složení: červená paprika, rajčatový protlak, lilek, slunečnicový olej, cukr, česnek, sůl, pálivá paprika, koření.

 

Grilovaná zelenina, 720 g, dop. MOC: 69 Kč

Směs zeleniny výběrové kvality grilované na ohni. Teplé podnebí, úrodná půda a pečlivost arménských pěstitelů dává této zelenině bohatou plnou chuť, dokreslenou mírnou kouřovinou grilu. Nejlépe si zeleninu vychutnáte jako přílohu ke grilovaným či pečeným masům.

Složení: lilek, rajčata, paprika, sůl

 

Grilovanou zeleninu a nové omáčky ARAX koupíte

například v síti prodejen Albert, JIP, Rosa market

a na e-shopu www.potravinyarax.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy